Viime päivät ovat kuluneet enimmäkseen muualla kuin keittiössä. Välillä on syöty pikaruokaa, välillä päästy ulos syömään. Maanantain pikaruokana täältä jo löytyvä peruna-broilerhommeli. Ja tänään luvassa lisää pikaruokaa.

En ole koskaan ollut keittoihmisiä. Keitot eivät kutsu. Viime vuosina olen kuitenkin löytänyt - tai oikeastaan itse oppinut tekemään - keittoja, jotka sopivat suuhuni. Kasvissosekeitosta on kai ollut jo puhettakin, sakea sipulinen tomaattikeitto (täytyykin taas tehdä sitä), savun ja juuston makuinen riistakeitto - sekä maailman yksinkertaisi kanakeitto: onhan näitä. Kanakeitto on pulavuosien - pätkätöiden ja kotihodon tuella kitkuteltujen vuosien tuotos, ja varsinkin perheen tyttöjen mieleen.

Halpa-helppo-nopee kanakeitto
2 tähteeksi jäänyttä uunissa paistettua broilerinkoipea
2 pss kasvissuikaleita (esim. peruna-porkkana-palsternakka-purjo)
vähäsuolaista kasvisliemijauhetta
mausteita maun mukaan (esim. curry)
vettä
vajaa purkki kasviskermaa /kevyt ranskankermaa
Paloittele broilerit, laita kattilaan vesi, kasvikset ja liha, sekä mausteet. Anna kiehua, lorauta sekaan kermavalmiste, tuo tarjolle vaikka patongin kanssa.
Maukasta.