Toisinaan ruuanlaittooni kuuluu enemmän hyvää tahtoa ja yritystä kuin todellisia onnistumisia. Ja toisinaan keittiöhommat ottavat kuupaan niin raskaasti, ettei tekisi mieli edes yrittääkään. Ja toisinaan hyvä mieli ja hyvä yritys poikivat lähinnä keskinkertaisia lopputuloksia. Niin kuin eilen. Aika, hyvä tahto ja valpas mieli meinasivat tyystin loppua kesken. Taas kerran tuli todistettua se, että kannattaa yrittää edes aloittaa ruuanlaitto ennen kuin hakee lapset hoidosta. Jos yrittää kehitellä kulinariaa ja selvitellä sisarusten välisiä kotiintulokinasteluita, lopputuloksena on melko sekavaa ruokaa ja jokseenkin vaillinaisia sovintoja.

Kovanonnen jauhelihapihvit
n. 300 g naudan paistijauhelihaa
1 dl soijarouhetta (turvota vedessä n. 20 min)
2 munaa
2 dl kasvirasvakermaa
sipuli pilkottuna (tai raastettuna, jos silppu ahdistaa)
porkkana raastettuna
pieni palsternakka raastettuna
n. 1 dl ruishiutaleita
ruiskaus tomaattipureeta tuubista
mausteita maun mukaan
Jauhelihataikina, joka muotoillaan pihveiksi ja paistetaan uunissa.
Valmistusvaiheessa taikina vaikutti liian löysältä, mutta lopputulos oli siedettävä, vähän ydytön, eli mausteita olisi voinut käyttää rohkeamminkin. Ja valkosipulinkynttä kaipasi ihan selvästi - vaan kun puuttui keittövahvuudesta tällä kertaa.
Kuivatulla tillillä maustetun perunamuusin ja kaupan kantarellikastikkeen sekä porkkanaraasteen ja raejuuston kanssa ihan kelvollinen, joskaan ei super-hyper-herkullinen arkiruoka.