Viikonloppuisin parhaita päiviä ovat sellaiset, jolloin ei tarvitse ihan hirvittävästi murehtia ruokapolitiikasta. Sellaiset päivät jolloin joku kutsuu koko laumamme syömään, tai jolloin itse olen ollut niin fiksu että olen laittanut parin päivän ruuat kerralla. Säilytystilamme vain ovat vaatimattomat, joten kovin suuria juhlakattauksia ei sinne piilotella. Ja kyllä, taloyhtiön kylmäkellari on ankarassa käytössä - olemme luultavasti talon ainoat asukkaat, jotka sitä käyttävät, mutta me natisutammekin saranoita sitten päivittäin.
Joka tapauksessa, sunnuntai oli sellainen onnenpäivä. Ruokaa koko laumalle muualla kuin kotona. Meijän keittiön ruokintaosuudeksi sunnuntaina jäivät aamu-, väli- ja iltapala.

Onnellisen sunnuntain iltapala
Riisipuuroa; puurokattilassa ohjeen mukaan (2 dl riisiä, 1 l maitoa, keitetään reilu tunti, vajaa teelusikallinen suolaa) Puuron kanssa valinnaisesti joko maitoa tai vadelmakeittoa

Perunarieskat
n. 2 dl tähteeksi jäänyttä perunamuusia (mausteena ruohosipulia ja aavistus suolaa)
1 muna
vajaa 1 dl ruishiutaleita
vajaa 0.5 tl suolaa
vehnäjauhoja
keiju juoksevaa margariinia
Sekoita muna perunamuusin joukkoon, samoin ruishiutaleet ja aavistus suolaa. Tällä kertaa lorautin mukaan myös pienen tilkan, ehkä vajaan teelusikallisen siirappia (meillä pidetään makeasta leivästä). Jauhoja riittävästi niin, että seos muotoutuu taikinaksi, sekä loraus öljyä. Tein tällä kertaa melko löysän taikinan, mutta jauhoja voi laittaa enemmänkin niin, että taikinan voi kaulita ja siitä voi ottaa muotilla kakkusia. Nyt siis lusikoin nokareita pellille ja taputtelin jauhokäpälällä sieviksi. Uunissa reilut 200 ast., noin 15 min. tai kunnes ovat kauniin värisiä.
Alkuperäisidea on Kaarina Roinisen kotileivonta-kirjasta.
Maistui mainiolta ruohosipulilevitteen kanssa.

Lisäksi iltapalalla tarjottiin mantsuriineja (yleisnimitys mandariinin johdannaisille ja kavereille) sekä viinirypäleitä, juomat oman valinnan mukaan. Martta vetäisi vielä päälle pari desiä kaupan valmista porkkana-perunavelliä öljyllä terästettynä.