Tiistai oli meillä juhlapäivä - ja myös kiirepäivä. Puolet porukasta oli aikataulutettuna muualle, minä ja osa naperoista - me jäimme vartioimaan kotiliettä. Ja valmistelemaan juhlavampaa iltapalaa. Päivän pikaruokana syötiin couscousia, alkuperäisohje taitaa olla Hovi-tuorejuustokirjasesta muutaman vuoden takaa.

Joka kerta kun valmistan couscousia - teen aina tätä risottotyylistä ruokaa - pohdin, voisiko ryyniä käyttää muutenkin riisin tapaan, esim. kastikeruokien lisäkkeenä. Jostain syystä couscousryyni tuntuu minusta siihen liian mauttomalta... Pitäisi kuitenkin uskaltautua kokeilemaan. Joskus.
Tämän pikaruuan valmistamiseen kuluu noin 15 min, sähellyksen määrästä riippuen...

Pikaruokaa: cous-cous
marinoituja broiskusuikaleita
sipulia (valkosipulia)
pakastevihanneksia
cous-cous ryynejä, vettä paketin ohjeen mukaan
vähäsuolainen liemijauhe
tuorejuustoa /maustettua creme fraichea
öljyä /juoksevaa kasvirasvaa
Paista broiskusuikaleet pannulla, lisää joukkoon sipulit ja halutessasi myös vihannekset saamaan makua. Keitä cous-cous pakkauksen ohjeen mukaan liemijauheella maustetussa vedessä (meillä n. 3 dl vettä, 3 dl ryyniä), lisää öljyä ja varo, ettei ryyni pääse liian kuivaksi. Sekoita joukkoon suikaleet ja pakastevihannekset sekä pari reilua nokaretta tuorejuustoa tai ranskankermaa. Anna makujen tasaantua hetki. Tarjoiltiin vihersalaatin kanssa.
Vaihtelua tähän pikaruokaan saa vihanneksia muuttelemalla ja käyttämällä vaikka kalasuikaleita.
Säilytyksessä ruuasta katoaa kosteus, joten couscous on ankeampaa syötävää seuraavana päivänä, mutta toisaalta, sen voi jatkojalostaa salaatiksi lisäämällä rapsakkaa viheriäistä (jäävuori- tmv) sekä tomaattia.