Arkipäivän pikaruokana tiistaina oli spaghettia kalakastikkeella - se herättää perheen nuorisossa suuria tunteita. Toiset rakastavat sitä yli kaiken. Toiset eivät laisinkaan. Se on kuitenkin helppoa ja nopeaa valmistaa ja siksi säännöllisesti ruokalistallamme. Silläkin uhalla, että lapsirintama kapinoi.

Kalakastike
marinoituja lohisuikaleita
sipulia (valkosipulia)
jauhoa
vettä
1 prk kasviskermaa
Paista kalasuikaleet ja sipulit, lisää jauhoja ja vettä, sekä kasviskerma. Kastike on valmis!

Kalakastikkeen kanssa tarjoiltiin tällä kerralla tummaa minispaghettia sekä kasvislisukkeena kotimaisten juuresten al dente -kavalkadi
2 porkkanaa
n. puolet pikkuisesta lantusta
sipuli
valkosipulin kynsi
rypsiöljyvalmiste
kevyt creme fraicheä
mausteita
kuorin ja silppusin kasvikset pieniksi kuutioiksi. Silmälle näytti siltä, että kaikkia oli suunnilleen yhtä paljon. Kuullotin kasviksia (vähän liian runsaassa) öljyssä oikein kunnolla, melko matalassa lämpötilassa. Lisäsin joukkoon pienen lorautuksen creme fraichea, vain sen verran että seoksessa oli nestettä. Mausteeksi tällä kertaa mustapippuria ja yrttiseosta.
Kasvikset olivat mukavan al dente - rouskuivat, mutta eivät liikaa. Hapankerma antoi mukavan kirpeän maun, kuullottamisen jäljiltähän kasvikset olivat makeahkoja. Oikein mukava lisuke!