olen rääpinyt tänne lähinnä nopeita tai muuten vain helppoja arkiruokareseptejä: sitähän lapsiperheiden ruuanlaitto enimmäkseen on. Arkiruokaa. Ei mitään erityistä. Halpaa-helppoo-nopeeta. Tai ainakin minun ruuanlaittoni.
Toisinaan tulee syvennyttyäkin, laitettua ruokaa suurella pieteetillä. Jokin aika sitten, yllättävästi arkipäivänä ryhdyin oikein totiseen ruuanlaittoon - ja kyllä kannatti! Päivä oli hyvä: kenelläkään ei ollut kiirettä, lapset eivät olleet päivänsä jälkeen liian nälkäisiä, itse olin hyvällä tuulella. Mukava oli istua pöydän ääreen yhdessä nautiskelemaan
Ohuet broilerleikkeet
Paistoin valmiiksi marinoidut broilerleikkeet ohjeen mukaan. Keitin kyytipojaksi perinteiset perunat.
Kuullotin parin sipulin verran sipuli-valkosipulisilppua pannulla ihanaksi kultaiseksi makeaksi höysteeksi. Perunoiden päälle kehittelin vielä kastikkeen:
Parsakaalikastike
(pakaste) parsakaalinuppuja
sipulia
porkkanaa, lanttua, palsternakkaa karkeana raasteena
Kuullotin hetken öljyssä, lisäsin vehnäjauhoja, tilkan vettä ja purkillisen kasviskermaa. Maustoin vähäsuolaisella liemijauheella, mustapippurilla ja yrttimausteseoksella. Annoin poreilla kastikkeeksi.
Tein vihersalaatin
Kutsuin perheen pöytään.
Itse pidän tuosta parsakaalihöysteestä eniten kokoonpanolla parsakaali-porkkana-sipuli(-valkosipuli), mutta kasvisten lajike ja lajikkeiden määrä on toki makumieltymysten mukaan valittavissa. Erityisen herkullista riisin kanssa. Oma versioni on muokattu parsakaali-kukkakaali-porkkana -lisukkeesta. Toisinaan lisään kastikkeen joukkoon himpun juustoa, tuorejuustoa tai sulatejuustoa, mutta maukasta se on tällaisenaankin.
Kommentit