Viikonlopun varma valinta on viime aikoina ollut kasvissosekeitto. Halpaa-helppoo-nopeeta.
Menneen viikonlopun keitossa oli perunaa, porkkanaa, sipulia, valkosipulia, lanttua ja palsternakkaa. Sekä loraus kasviskermaa.
Keitosta riitti kahdelle aterialle ja vielä jäi desi-pari tähteeksi. Sen osaksi koitui uusioelämä sämpylätaikinana

Kasvissosekeiton uusi elämä
n. 1.5 dl kasvissosekeittoa (lämmintä)
n. 1 dl lämmintä vettä
n. 1/2 tl suolaa
n. 1 rkl demerasokeria
n. 1.5 dl kaurahiutaleita
n. 1 dl sihtiruisjauhoja
2 tl kuivahiivaa
vehnäjauhoja
rypsiöljyvalmistetta
Normaali leipätaikinan teko, nostatus ja paistaminen uunissa.
Sämpylöistä tuli ihmeen hyviä ja maukkaita, jollain tavalla keiton juuresten maku oli riittävän makea - tällä kertaa oli melko porkkanainen keitto - eikä sipuli, vaikka sitä olikin paljon, tullut liian voimakkaana läpi. Sämpylöiden rakenne oli myös onnistunut ja väri herkullinen, hiukan oranssiin vivahtava.

Juuresinnostuneena olen tällä viikolla leiponut myös sämpylöitä, joiden taikinassa oli keitetyn perunan tähteet, porkkanaa ja pätkä palsternakkaa - ja parhaillaan uunissa tuoksuvat ihanat keltaiset porkkanasämpylät.
Porkkana onkin yksi vakiolisukkeistani niin leipä- kuin sämpylätaikinassakin.
Näiden maustettujen leipien jälkeen ovat tavalliset arkileivät maistuneet aika valjuilta...syödäänköhän meillä jatkossa vallan porkkanoituja leipiä?