Joskus tuntuu siltä, että viikonloppujen ruoka on melkein vaikeampaa suunnitella kuin arkena. Arkena voi hyvällä omallatunnolla oikoa vähän mutkia, mutta jostain syystä viikonlopuille tulee kasattua paineita hyvästä syömisestä, leppoisista perheruokailuista ja ties mistä vielä. Vaihtoehtoina on yleensä joko mutkien oikominen edelleenkin tai läpi koko viikonlopun jatkuvat kuumeinen keittiössä hyöriminen. 
Tänä viikonloppuna meillä harrastettiin kovasti, ja siksi tarvittiin myös pikainen ruoka syötäväksi heti touhuista kotiutuessa. Tällainen kotiutumisruoka täytyy tehdä valmiiksi asti jo ennen lähtöä, niin että ruoka saadaan tarjolle sillä aikaa kun lapset kuoriutuvat ulkovaatteistaan. Ja sen on oltava takuuvarmaa syötävää, ei mitään yllättäviä kokeiluja, vaan sellaista ruokaa, joka takuulla maistuu ja täyttää vatsat. Meillä ainakin nälkäiset muksut ovat myös kiukkuisia muksuja...

Kiusallinen broiler
n. 300 g marinoituja broiskusuikaleita
porkkana
sipuli
pala lanttua
peruna-sipulisekoitusta
kasviskermaa

Kuori ja pilko sipuli, paista sipulit ja broiskusuikaleet. Raasta porkkana ja lanttu karkeaksi raasteeksi, lisää mukaan paistamisen loppuvaiheessa. Käytin tällä kerralla myös perunat pannulla. Kaadoin koko hoidon vuokaan ja lisäsin joukkoon kerman ja hetken mielijohteesta lisäsin vielä pari tukevaa nokaretta maustettua ranskankermaa. Kiusaus hautui uunissa 200 asteessa vajaan tunnin. Ja syötiin hyvällä halulla harrastuksista kotiuduttaessa.

Viikonloppuna oli myös leipomisaikaa - mutta siitä myöhemmin.