nyt kun ruokasysteemi toimii vähintäänkin jotenkuten, olen taas jaksanut ja muistanut ja halunnutkin kiinnittää huomiota myös iltapaloihin.
Eilen tarjoilin lapsille mannapuuroa ja vadelmakeittoa - johan maistui, omppua ja viinirypäleitä oli myös ja luonnollisesti leipää. Olen onnistunut houkuttelemaan juustovihamielisen Killen syömään juustoleipiä aivan yllättäen. Kaiken kaikkiaan poika on ruvannut syömään paremmin ja mukisematta, ilmeisesti kasvaminen ja koulunkäynti kuluttavat energiaa ja kotiruoka maistuu tutulta.
Vihreät salaatit ovat viime aikoina näyttäneet vastenmielisen tunkkaisille, olen yrittänyt kehitellä lämpimiä kasvislisukkeita salaattien tilalle - olen vähän mielikuvitukseton salaattien keksimisessä.

Ruuan kanssa oli tarjolla tänään
Jogurttinen kasvislisuke
pari reilunkokoista porkkanaa
sipuli
pätkä palsternakkaa
tilkka kasviskermaa
vähäsuolainen liemijauhe
turkkilaista jogurttia (pari ruokalusikallista)
yrttimaustetta
Kuutioin ja kuullotin kasvikset öljytilkassa kattilassa, lisäsin kermaa sen verran, että kasvikset juuri ja juuri nesteytyivät, lisäsin liemijauheen. Annoin porista hetken ja lisäsin joukkoon pari kunnon nokaretta tuhtia turkkilaista maustamatonta jogurttia. Annoin hautua (ei kiehua!) hetkisen.
Mukavan makea lisuke, jogurtti antoi aivan aavistuksenomaisen happaman vivahduksen ruokaan, ei liian voimakasta kuitenkaan. Oli myös lasten makuun.
Rasvaisuudessaan ei varmaankaan kaikkein terveellisimmästä päästä, mutta ajatus lienee tärkein!

Iltapalalle olisi tehnyt mieli oikeastaan leipoa vaikka marjapiirakka, mutta kananmunat olivat kaapista tyystin kadonneet :D! Kauppaankaan ei tehnyt mieli enää lähteä, yritän pitää kauppareissut aisoissa, joten leipominen oli unohdettava.
Kaappeja availlessani löysin kuivatarvikkeista valmista vadelmamousse-jauhetta ja paketin kyljestä jäädykeohjeen.
Illan jäädykeherkku sai lapsiraadilta täydet pisteet
1 pss vadelmamousse-jauhetta
1,5 dl maitoa
marjoja: vadelmaa ja mustikkaa
vatkaa maito ja moussejauhe ohjeen mukaan vaahdoksi, sekoita joukkoon marjat. Panin seoksen pieneen lasten silikoniseen kakkuvuokaan ja työnsin vuuan pakastimeen. Seos ei ehtinyt aivan jäätyä iltaulkoilun aikana, mutta oli silti mukavan kohmeista ja katosi herkkusuihin.
Lisäksi iltapalalla oli tarjolla omppua, viinirypäleitä, kurkkuleipiä ja kaakaota.