Huh, onpa aikaa kulunut edellisestä merkinnästäni! Ruoka-arki on pyörinyt säästöliekillä, ilman suuria oivalluksia, eikä ruokalista- tai keittokirjakouhotukseenkaan ole ollut aikaa. Samat tarveaineet päivästä toiseen: tiedättehän, arkea parhaimmillaan. Eikä siis mitään kirjoitettavaa tai kerrottavaakaan.

Tai ehkä sentään jotain. Olen keksinyt itselleni uuden lempiruuan - muksut eivät tosin ole siihen niin ihastuneita. Nimittäin tonnikalavuoka. Ihan tulevat onnelliset opiskeluajat mieleen.

Tonnikalavuoka
kaurariisiä (n. 3 hlön annos, keitetään ohjeen mukaan, maustetaan vähäsuolaisella liemivalmisteella ja sipulinpuolikkaalla)
1 porkkana raasteena
1 silputtu sipuli
pakastekasviksia (meillä herne-maissi-porkkana)
1 prk tonnikalaa hiutaleina öljyssä
1 prk kolmen juuston kermaa
Mausteita maun mukaan, itse laitan yleensä reilusti kuivattua tilliä, yrtti (=pizza)maustetta, joskus rouhaisun mustapippuria
Ainekset uunivuokaan, vuoka uuniin noin tunniksi, 200¤

Maukas perusarkiruoka, valmistuu nopeasti. Parhaimmillaan, kun jää vähän kosteaksi. (nestemäärää kannattaakin tarkkailla!)

Leivän leipominen pyörii omaa tahtiaan, viime aikoina olen tehnyt vallan 6-7 dl nestemäärällä taikinan: 1 pss kuivahiivaa näyttää riittävän hyvin sen kohottamiseen, ja tästä annoksesta tulee yleensä 3-4 pyöreää leipää tai reilut 20 sämpylää.

Keittokirjoista esillä on parhaillaan Kaarina Roinisen Maukasta kotiruokaa, kevennyksenä kasvikset. Uunista tulee juuri herkullinen kasvispannarin tuoksu. Toivottavasti maistuu yhtä hyvältä kuin tuoksuu - ja toivottavasti maistuu lapsilaumalle!

Kuluvan viikon ruokalistalla näyttäisi tällä hetkellä olevan
to: broilerkiusaus
pe: Pirkan uunikala (pakastelohta tuorejuustogratiinilla - hyvää!)
la: ruokailu muualla
su: Mboureki + soijanuggetit, tortilla
ma: muusilaatikko, kasvispannari
ti: makkara-perunanyytit
ke: peruna + ananas-suikalepossukastike
to: kasvispihvi + perunamuusi
pe: (toistaiseksi arvoituksellinen) kanaruoka
Sen kummempia pääsiäisherkkuruokia ei tänä vuonna tehnyt mieli. Vähän maistelimme mämmiä, ja vähän enemmän suklaamunia ;)