Taas kerran on uskottava se: elämä on helpompaa kun sitä vähän suunnittelee etukäteen. Kun arkiviikolla yrittää kiireesti tempaista hatusta halpaa-helppoo-nopeeta ruokaa, on hyvin äkkiä tuskanhiki otsalla. Viime viikko oli tuskanhikinen viikko. En käynyt keittiössä kuin kääntymässä. Tulevakin viikko on kiireinen, mutta nyt olen sentään kunnostautunut suunnittelemalla syönnit tulevan aikataulun mukaan.

la: söimme lounaan ulkona, lapset söivät päivälliseksi kasvissosekeittoa (lopun lykkäsin pakastimeen odottamaan parempia aikoja)
su: ohuet broiskupihvit, valkosipulikermaperunat
ma: broilermureke, sipulirisotto
ti: jauhelihalaatikko
ke: kalanas
to: kasvislasagne
pe: tonnikalavuoka

pakastimessa on varalla myös kaupan pakastealtaasta kehiteltyjä kasvispihvejä ja minikevätkääryleitä. Alkuviikko on jauhelihapainotteinen - viikko-ostosten aikataulu ja ruokien säilyvyys sanelevat luonnollisesti ruokakiertoa. Maanantain ja tiistain ruuat on valmistettava yhdellä kertaa - joko sunnuntaina tai maanantaina. Tiistai ja keskiviikko ovat kiirepäiviä, joten ruuan on oltava joko valmiina tai hyvin yksinkertaista.
Yhdelle iltapalalle puuro, muut päivät ovat vielä auki.