Ohje löytyi Frendien keittokirjasta - ja kevyesti sovellettuna tuotti mitä maistuvimman lopputuloksen:

Appelsiinitangot
200 g rasvaa
1 1/4 dl tomusokeria
1 appelsiinin kuoriraaste (reilu 1 tl riittää) + n. 2 rkl appelsiinimehua
1/2 tl vanilliinisokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
(1/4 tl suolaa - en laittanut)
(pari riviä tummaa suklaata rouhittuna - oma lisäykseni)

Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää mehu, kuoriraaste ja keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Alkuperäinen ohje kehoittaa painelemaan taikinan n. 20 cm neliskanttiseen vuokaan ja paistamaan 150 asteessa noin 30 min. Me nostelimme taikinasta kahdella pikkulusikalla nokareita pellille, ja paistoimme kymmenkunta minuuttia 175 asteessa.
Pikkuleivät levisivät jonkin verran, mutta eivät samalla tavalla kuin esim. kaurakakut paistettaessa.
Ja maistuivat kertakaikkisen taivaallisen hyviltä. Jokin makumuisto lapsuudesta kolkutteli suupielissä - ja muistin myös mummon leipomat ihan tavalliset vaniljaiset pikkuleivät. Näiden rakenteessa oli jotain samanlaista.

766418.jpg