...työelämän kiireet ovat nielaisseet mennessään, ja arki on pyörinyt turboteholla omalla painollaan. Ruoka- ja kodinhoitoasioita en ole ehtinyt pohtia kuin satunnaisesti.
Mutta sen olen kuluneen syksyn ja talven mittaan huomannut, että perheen ruokatalous pyörii huomattavasti sujuvammin, kun edes yritän kehitellä jonkinlaisen ruokalistan, jota viikon mittaan noudattaa tai soveltaa. Toistaiseksi olen toiminut takaperoisesti: kantanut kaupasta kassikaupalla tavaraa, jonka olen latonut pinoihin jääkaappiin ja sen jälkeen istahtanut pöydän ääreen kalenterin kanssa pohtimaan, millaisia ruokia tulevalla viikolla tarjoilisin.
Halpa-helppo-nopee on edelleen tunnuslauseeni. Ruuan on oltava kohtuuhintaista ja helposti ja nopeasti valmistuvaa. Työpäivän jälkeen ei useinkaan ole aikaa ja energiaa gourmet-kokkailuun, viikonloppuisinkin käytän aikaani mieluummin rentoutumiseen tai lasten kanssa puuhailuun kuin keittiössä hääräilyyn, jos kohta keittiöpuuhatkin ovat toisinaan hauskoja.

Perjantain kauppareissulta tavanomaisten maitojen, jogurttien ja muiden perustavaroiden lisäksi ostin ruoka-aineiksi possun filen, nakkeja, paistijauhelihaa n. 300g, marinoituja kanasuikaleita, pizzakuutioita, tonnikalapurkin ja kalkkunapihvejä.
Tulevan viikon ruokalista näyttää nyt tällaiselta
La - possunfile ja kermaiset perunat. Lapsille toisena ateriana porkkanaletut
Su - uuniperunat kinkku- tai tonnikalatäytteellä. Lapsille toisena ateriana eilisen tähteitä (letut ja/tai paistia, molempia on)
Ma - jauheliharisotto tai jauhelihatäytteiset tortillat (mielialasta ja aikataulusta riippuen)
Ti - kiireinen päivä: nakkikastike ja perunamuusi
Ke - broilerkiusaus
To - kalkkunapihvit ja peruna, kasvislisäke
Kaikkina päivinä aterian kanssa vihersalaatti tai raaste.

Viikonlopun herkkujälkiruokana leivokset kaapin aineksista:
2 munaa
1 dl sokeria
2,5 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
n. 0,5 dl juoksevaa rypsiöljyvalmistetta
n. 0,5 dl maitoa
Maustoin taikinan limetinkuoriraasteella ja muutamalla rivillä hienoksi rouhittua Fazerin sinistä. Kuorrutin tomusokerikuorrutuksella.