pitkän pitkän hiljaisuuden jälkeen...

Joulu on juhlittu - ja perinteiset uudenvuoden päätökset tehty. Tietysti: lisää liikuntaa ja terveellisempää ruokaa. Eikä pieni painonpudotuskaan, vaikka painoindeksini onkin ihan sievästi sallituissa rajoissa, olisi varmaan pahitteeksi.
Suurin ruokaongelmani on pikku-Martta: miten houkutella äärimmäisen pieniruokaisen ja nykyään myös melko valikoivan lapsen ruokahalua? Tähän asti olen yrittänyt olla kiinnittämättä huomiota, olen vain lääkärin ohjeen mukaan lisännyt ruokaöljyä aamu- ja iltavelliin, mutta nyt kun lapsi on alkanut kronata jo ihan tutuistakin ruuista alkaa äitihuoli kasvaa eksponentiaalista vauhtia. Kaikkinaiset ruokahalunhoukutteluvinkit ovat tervetulleita!

Omalta osaltani tämä aamu käynnistyi pitkästä aikaa kunnon aamuherkulla - miksi sen tekeminen on muka liian työlästä?

Aamuherkku
n. 1.5 dl rasvatonta maustamatonta jougurttia
muutama pakastevadelma ja -mustikka
vajaa rkl hilloa (taisi olla pursotettavaa mansikkahilloa)
pari rkl ruishiutaleita
n 1 tl pellavansiemeniä
Annoin pakastemarjojen sulaa hetken - voitelin lapsille leipiä ja ryystin aamuteetä - ja käyttelin sen jälkeen sauvasekoitinta tomerasti. Ihanan kylmä jogurttiprtelö täytti mukavasti, lisäksi aamupalaan kuului teetä ja voileipää sekä suomalaiskansallisesti lasillinen appelsiinimehua. Nälkä pysyi loitolla pitkälle päivään ja ihmettelin taas kerran, miksi joskus lakkasin tekemästä aamuherkkuani säännöllisesti koska "se on liian työlästä"? Puuroa en aamutuimaan pysty syömään, useista yrityksistä huolimatta, varsinkaan kaura-, mutta tämähän jo ajaa saman asian. Ajaahan?

Uudenvuoden terveellisyysbuumissa olen ladannut kuivatarvikevarastooni manteleita ja banaanilastuja - iltaisin telkkaria katsellessa naposteltavaksi - ja hapankorppuja kahvin kyytipojaksi. On niin hyveellinen olo.

Millaisissa tunnelmissa te - harvat lukijani - aloittelette uutta ruokavuotta?