Eilinen kylmä, räntäsateinen päivä suorastaan huusi tuekseen kunnon keittoa - ja viikonlopun herkutteluista oli jäänyt tähteeksi valmiiksi paistettua jauhelihaa. Siispä minestrone-keittoa kokeilemaan!


Minestrone-keitto
2 porkkanaa
1 iso sipuli
pieni palsternakka
2,5 dl eläinkuviomakaronia
1 prk tomaattipyreetä
n. 1 l vettä
vähäsuolainen kasvisliemijauhe
n. 2 dl valmiiksi paistettua jauhelihaa (joukossa 1 osa soijarouhetta, sipulia, palsternakkaa, porkkanaa sekä mausteita)
kuivattuja yrttejä (mm. ruohosipuli, persilja, yrttimausteseos)

Pilkoin kasvikset pieniksi kuutioiksi ja kuullotin hetken öljyssä kattilassa. Lisäsin joukkoon tomaattipyreen ja pienen vesitilkan. (lopun veden kiehautin vedenkeittimessä valmiiksi) Lisäsin veden, makaronit, ja hetken kuluttua myös liemijauheen ja jauhelihan.
Tarjoilin keiton pannulla paahdettujen ruispaahtoleipätikkujen kanssa.
Maukasta, yllättävän tukevaa!

Iltapalalla söimme Riisi-fruttia
n. 2 dl tähteeksi jäänyttä (uuni)riisipuuroa
n. 1 dl kevyt vispikermaa
n. 1 tl vanilliinisokeria
1-2 rkl sokeria

Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokereilla. Lisää joukkoon riisipuuro ja vatkaa kunnes seos on tasainen.
Tarjoile hillon kanssa.
Lisäksi iltapalalla oli tarjolla omppulohkoja, banaania ja leipää.