Uudenvuoden päivänä tuli herkuttelun tarve, jotain pientä hyvää kahvileipää piti kehitellä. Leivontaguru Kaarina Roinisen leivontakirjasta löytyi rukiisen kääretorttupohjan ohje:

Rukiinen kääretorttupohja
4 munaa
1 dl sokeria
1,5 dl sihtiruisjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
Munat ja sokeri vaahdoksi, jauhot sekoitetaan varovasti joukkoon, levitetään levyksi ja paistetaan 200 asteessa hetki - seitsemisen minuuttia taisi mennä.
Annoin torttulevyn jäähtyä hetken, kostutin jo hiukan väljähtäneellä appelsiinilimulla ja levitin ohuelti vaniljanmakuista rahkaa, sekä päälle purkillisen Piltti-kuningatarsosetta. Päälle vispasin vielä Valion vatkattavasta vaniljakastikkeesta kuorrutuksen sekä sihtasin kaakaojauhetta koristeeksi, mutta mielestäni kääris ei sitä kaivannut. (enkä itse ollut kovinkaan ihastunut sen - siis vatkattavan vaniljakastikkeen - makuun). Kääriksestä riitti kahvinpainikkeeksi kolmelle aikuiselle ja viidelle lapselle, sekä vielä seuraavana päivänä jälkiruokaa kolmelle lapselle ja yhdelle aikuiselle. Väri oli ruisjauhon takia normaalia tummempi, mutta maussa ei ollut mielestäni ratkaisevaa eroa.